På lederkonferansen 2019 samler vil alle de fantastiske frivillige vi har i KFUK-KFUM-speiderne! Det vil være mange nyttige kurs, spennende aktiviteter, tid til å fylle på med ny energi og inspirasjon, bli kjent med noen nye og lære seg mye nytt.

Det er ledere som arbeider frivillig med å planlegge og gjennomføre speidermøter, turer og leir og driver organisasjonen vår framover. Det er en stor og en viktig oppgave, og det skal samtidig være lærerikt, utfordrende og gøy. Et støttende lederfelleskap er en forutsetning og lederpleie er noe man lett glemmer fordi det alltid er så mye annet å gjøre, men det er like viktig å fokusere på lederteamet som å fokusere på speiderne i gruppen! Dette er en god anledning til å ta turen sammen med alle ledere og rovere i speidergruppa for påfyll og å skape et enda bedre felleskap.

Praktisk informasjon

Lederkonferansen 2019 arrangeres 25. til 27.oktober på Scandic Lillehammer hotell som ligger idyllisk til ved Mesnaelva og skogen ovenfor Lillehammer sentrum. Når du melder deg på konferansen skal du velge hvilke kurs og aktiviteter du ønsker å delta på. Mange av kursene har begrenset plass, noen har et tillegg i prisen og påmeldingen skjer etter førstemann-til-mølla-prinsippet.

Hotellet har Norges beste frokost og store og flotte konferanserom slik at vi kan samle alle rovere, ledere, assistenter til festmiddag. Det er også ute- og innendørs varmkulp og basseng, badstuer og relax-område noe alle som bor på hotellet har fri tilgang til hele helga. 

Program, kurs og aktiviteter
Tema for konferansen er Vi utvikler fremtidens ledere! 

Programmet vil bestå av flere kurs og aktiviteter du kan velge mellom fra modellen lederstien*. Kursene vil handle om hvordan vi tiltrekker oss og tydeliggjør behovet for ledere i speidergruppa, tenker fremover og planlegger rekruttering og gruppas behov.

 • hvordan ta imot nye ledere
 • ledertrening i forbundet
 • bygge lederfellesskap
 • dialog og konflikthåndtering
 • coaching
 • mentorordninger
 • prosjektledelse og teamroller
 • hvordan evaluere
 • gi tilbakemeldinger til hverandre
 • hvordan gi nye utfordringer
 • hvordan beholde lederne vi allerede har

*Mer om denne ledersti-modellen som vil være tema for konferansen kan du lese på side 8 og 9 i lederforum 1/2019. 

I tillegg til nyttige kurs kan du velge en av flere friluftsaktiviteter som klatring, buldring og slakkline på Tyrili klatresenter, curling, topptur til Balbergkampen, guidet omvisning på friluftsmuseet Maihaugen, Mesnaelva på langs, høydepark i Hunderfossen, ribsafari på Mjøsa og besøke Norges Olympiske Museum. I tillegg til dette kan du senke skuldrene i bassenget og velværeavdelingen på hotellet eller delta på kurs i primitivt friluftsliv. 

Mer informasjon om kursøktene og friluftsaktivitetene kommer senere. Det kan forekomme endringer av kurs og aktiviteter, og det vil være begrenset med antall plasser. 

Omtrentlig program

Fredag
Fra 16:00 Innsjekk
19:00-20:00 Middagsbuffet
21:00 Programstart
22:00 Kveldsavslutning

Lørdag
06:00-09:00 Frokost
06:30 Morgenjogg opp hoppbakken 
07:30 Morgenyoga (30 min)
08:45 Flaggheis
09:00 Kurs
11:30 Hvordan forebygge grenseoverskridende atferd
12:00 Lunsj
13:30 Kurs
16:00 Friluftsaktiviteter
20:00 Festmiddag

Søndag
06:00-09:00 Frokost
06:30 Morgenjogg opp hoppbakken 
07:30 Morgenyoga (30 min)
08:45 Flaggheis
09:00 Kurs
12:00 Avlutning og hvordan implementere lederstien hos oss
13:00 Lunsj
14:00 Avreise

Det vil være kurs som passer for helt nye ledere, litt erfarne og veldig erfarne, så her er de noe for alle. I tillegg til kurs og aktiviteter vil det være flere stands og mulighet for å snakke med frivillige utvalg, landsstyret, bestille en mentortime og snakke med ansatte ved forbundskontoret. Det vil også bli en egen kursholderlounge som aktive kursholdere i forbundet og en roverkontaktsamling. 

Konferanseavgift
Du kan velge mellom å sove i telt (ta med eget telt), sove inne på enkeltrom, dobbeltrom eller tremannsrom. Hvis du har spesielle ønsker for hvem du vil dele rom med må du avtale med de aktuelle personene før du skriver opp vedkommende i påmeldingsskjema. Vi kan ikke garantere at vi oppfyller ønsket, men vil gjøre vårt beste.

For å sove i telt: 2 300 kr
For å sove på enkeltrom: 3 600 kr
For å sove på dobbeltrom: 2 800 kr
For å sove på tremannsrom: 2 800 kr

Ribsafari, klatring eller høydepark koster 150 kr i tillegg til konferansenavgiften. 

Hvis du ikke er medlem i KFUK-KFUM-speiderne må du betale et tillegg i prisen på 230 kr tilsvarende forbundskontingenten ut 2019. 

Reise er ikke inkludert i prisen. Hvis gruppa i etterkant av arrangementet søker Frifond-støtte, vil 50% av deltakeravgiften (for dobbeltrom) og opptil 50% av reiseutgiftene bli refundert (maksimal Frifond-støtte er 3 000 kr for deltakelse og reise). Konferanseavgiften betales til 3000.16.88487 innen påmeldingsfristen. Merk innbetalingen med «navn» og «lederkonferansen 2019».

Hvis du bor i nærheten og ikke ønsker overnatting eller hvis du kun har mulighet til å delta på deler av konferansen kan du velge dagpakker. Prisene kommer snart. Ta kontakt på e-post om du ønsker dagpakker. 

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad her.

Reise
Adressen til hotellet er Turisthotellvegen 6, 2609 Lillehammer.

Fellesbuss: Det vil bli satt opp fellesbuss fra Oslo Lufthavn Gardermoen fredag med avreise kl. 17:00 og 18:30 som bruker ca. 2 timer til hotellet. På søndag har bussen avreise tilbake til Gardermoen kl. 14:00. Fellesbussen koster 350 kr tur/retur. 

Tog: Ellers så går det tog fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Lillehammer hver time som bruker 1 t og 40 min. Samme tog fra Oslo S tar 2 t og 6 min, og koster fra 249 kr. Det går også tog fra Trondheim flere ganger daglig og det tar 4,5 t. Det tar ca. 18 min å gå fra togstasjonen til hotellet, men mesteparten av veien er oppoverbakke.

Buss: Nettbuss kjører til Lillehammer fra flere steder i Norge. 

Bil/taxi: Du kan bestille taxi fra togstasjonen til hotellet på telefonnummer 06565. Det er gratis parkering for de som kommer med bil, så mulighet for å fylle opp bilene med ledere fra gruppa eller nabogruppa og dra sammen. 

Påmelding
Påmeldingen åpner 1.juni, og stenges 8.september. 

Toppbilde: Helene Moe Slinning